Na red su došli i potrošeni proizvodi, ovaj empties post ću da podijelim u dva dijela, jer mislim da bi bilo previše da sve potrošene proizvode stavim u jedan.

WP_20151220_002.jpg

Ovo što na slici vidite sam odvojila za prvi post, pa krenimo sa malim grupicama.

WP_20151220_005.jpg

1. Balea Deospray (Fresh)

Inače nisam zadovoljna baleinim dezodoransima, ali često se nađu u mojoj korpici. Kupujem ih zbog njihove cijene i zbog toga što nemaju aluminijevih soli i dolaze u količini od 200 ml. Također,  miris je nešto što mu daje plus. Nisam zadovoljna zbog toga što ne mogu dugo održati svježinu.

2. Fa dezodorans ( Pink pasion)

Ovo je moj prvi fa dezodorans. Prije godinu sam probala ovaj deo kod prijateljice i nije mi se nikako svidjeo, niti miris, niti ono što on pruža. Zatim, dobijem ga na poklon i počnem ga koristiti i skroz drugačiji, ni sličan onome prvom. I onda skontam, da je taj prijateljicin kupljen kod nas, a ovaj u Njemačkoj. Prvi put da se uvjerim da stvarno postoje razlike kod kupovanja proizvoda kod nas i negdje vani, nažalost.

WP_20151220_006

3. Farmasi DelicateCare mlijeko za čišćenje

Tako volim miris ovog mlijeka i osjećaj koji ostavlja nakon čišćenja. Skida svu šminku sa lica, dok vodootpornu maskaru skida slabije. Plus očisti kožu i ostavi je hidratiziranu i nježnu, kako i na samom proizvodu piše. Ono što ne volim kod nje je trajnost, potrošila sam je za manje od dva mjeseca.

4. Manhattan clear face (wash gel)

Ovaj gel me ostavio ravnodušnom, niti je dobar, niti loš. Koristila sam ga dok mi je koža bila u lošem stanju i nije mi pomogao, osim što mi je lice ostavljao svježe. Njegovu kupnju sigurno neću ponoviti.

WP_20151220_007.jpg

5. Balea krema za lice 

Krema mi ne godi za lice, jer je previše vodenasta, ali koristim je u ostale svrhe, za ruke, tijelo itd. Nekom će goditi i za lice, ali meni nijedna ne može zamijeniti niveinu.  Njenu kupnju često ponavljam.

6. Nivea soft  krema za lice

Broj jedan među kremama! Nijedna mi je ne može zamijeniti i nakon pokušaja sa nekom drugom uvijek se na kraju vratim njoj. Ukoliko imate suhu kožu probajte je, ako već niste, nećete žaliti novca koji ste dali za nju. Također dolazi u raznim militražama, ova moja je najveća (300ml).

7. Avene cleanance high protection ( SPF 30)

Cleanance emulzija za zaštitu od sunca koju ja imam je u nekom demo pakovanju. Ništa posebno, koristila sam je prije stavljanja pudera. Neću ga kupiti definitivno, jer za manje novca možete kupiti sličan proizvod.

WP_20151220_008.jpg

8. Avon ulje za kosu od arganovog ulja

Probala sam različita ulja iz avonove kolekcije, zeleni, roze i ovaj plavi. Ne vidim razliku među njima, svi su predobri. Iako mi ovaj plavi ima najljepši mirsi. Ako ga niste probali, a ne vjerujem da ima iko ko nije probao ova ulja, onda obavezno kupiti.

9. Balea hidratantno mlijeko za suhu i oštećenu kosu

Jedina stvar koja mi se svidjela kod ovog mlijeka je njegov miris, a sve ostalo je katastrofa. Ne pomaže suhoj kosi, niti je ostavlja hidratiziranom. Naprotiv, ostavi je na neki način masnom i slijepljenom.

10. Farmasi hand and body lotion

Ovo je nešto što me oduševilo! S obzirom na cijenu, koja je preniska, nisam ništa očekivala od ovog proizvoda. Međutim, miris je predobar, održava se dugo na koži i kao što pretpostavljate miriše na narandžu. Odličan losion za ruke i tijelo, s tim da sam ga ja koristila samo za ruke. Ova količina poprilično traje. Nažalost nema ga u katalogu više.

WP_20151220_010.jpg

11. Avon ideal flawless 3u1 podloga

Proizvod koji me ostavio bez teksta. Predivna tekstura i moć prekrivanja. Prvi put da sam našla puder koji tačno odgovara mom tonu, podtonu, ma svemu! ( nijansa nude ). Međutim za cijenu od cca 15 KM dolazi mala količina proizvoda (9 grama), koji se brzo potroši. Rado bih ga ponovo kupila, ali nije isplativ.

12. Miss sporty so clear coverstic

Klasičan korektor u stiku, s kojim nisam zadovoljna kako mi prekriva bilo šta na licu. Imam osjećaj da se nakon nekog vremena počne trusiti na koži. Dugo se vukao po mom neseseru i onda sam ga odlučila baciti.

WP_20151220_011.jpg

13. Manhattan mat sjenilo za oči

Sjenilo sam slučajno kupila, a zatim je postao dio svakodnevne makeup rutine. Stalno tražim novo pakovanje da kupim, međutim mislim da ga više ne proizvode ili ja nisam te sreće da ga nađem.

WP_20151220_009.jpg

14. Farmasi Perfect Volumizing maskara

Nije mi najbolja maskara, ali je jedna od boljih. Svakako jedna od onih koju ću kupiti ponovo. Najviše mi se sviđa četkica, dok je mana što se brzo suši.

To je sve o mojim potrošenim proizvodima, nadam se da vam se sviđa.

Do sljedećeg čitanja! 🙂

 

Advertisements