Dobro došli u drugi dio beauty tips and tricks gdje cemo pisati o baby puderu. Prije dvije godine otkrila sam ovo čudo kad sam slučajno naletila na neki članak o njemu. Nisam vjerovala dok se nisam sama uvjerila i od tada ga koristim svakodnevno u različite svrhe.

7540ff2923fe10e1e165710de70067f1.jpg

1. Suhi šampon

Kako znamo, baby  puder upija masnoće pa će to uraditi i na našem tjemenu. Nanijeti malo na tjeme kose i razbarušiti kosu. Zatim, dobro raščešljati kosu da ne bi bili vidljivi bijeli tragovi.

26868-sampon_naslovna

 

2. Puder za setovanje

Djevojke koje imaju svijtlu put i teško im je pronaći puder za setovanje tečnog pudera na licu mogu da koriste baby puder. Ostale koje ne spadaju u tu skupinu, mogu da ga koriste za setovanje korektora ( jer korektor nije pogodno setovati kamenim puderom koji koristimo, jer to područje treba da bude za nijansu svjetlije od ostalog lice i tada lice izgleda svježije). I još jedna stvar, ukoliko nam je tečni puder taman, baby puder preko njega će ga učiniti svjetlijim.

images.jpg

 

3.  Za volumen trepavica

Efekat dugih trepavica ćete postići ako nanesete baby pudera na trepavice prije stavljanja maskare.

014.jpg

4. Mat ruž 

Ako ste ljubitelj mat ruža od sada svaki vaš omiljeni ruž za usne koji nije mat može biti. Nanesete ruž i preko njega tanki sloj baby pudera, zatim ostatak pudera skloniti četkicom i dobili ste mat ruž na usnama. Za one koji ne žele mat ali žele da im ruž traje duže, nakon nanošenja ruža uzeti tanku maramicu i staviti na u, a preko nje četkicom nanijeti baby puder i vaš ruž će potrajati još par sati duže.

glosi_2.jpgimages (1).jpg

5. Za ublažavanje iritacije 

Zbog njegove hladnoće i svilenkastog dodira nakon depilacije voskom iritaciju kože umirite baby puderom. Nanijeti i utrljati u kožu.

gambe-di-donna.jpg

Možete ga naći u bilo kojoj kozmetičkoj prodavnici, ali i u drugim koje to nisu.  Cijene variraju od proizvođača, a otprilike se kreću od 2 do 5 KM.

Da li je baby puder vaš “must have” proizvod ?! 

Lijep pozdrav! 🙂

Advertisements