Hello bjuti pipl,

dobro došli u još jedan post o bjuti trikovima. Danas pišem o sodi bikarboni, za koju smo svi čuli i koristimo je u razne svrhe, ali da li ste znali da je možete koristiti i u svrhu ljepote?!

  1. Maska za lice

Sodu pomiješati sa manjom količinom vode da bi dobili pastu. Nanijeti na lice u debljem sloju i ostaviti da djeluje 15-20 minuta, a možete i manje ili pak više minuta, to zavisi od vas i zatim isprati. Također, od iste napravljene paste možete uraditi piling lica, tako što ćete je blago umasirati i isprati. Nakon ovih tretmana uklonjene su mrtve stanice kože, a sama koža je  mekana, zaglađena i hidratizirana.

maska-za-lice-soda-bikarbona

2. Šampon za kosu

U zadnje vrijeme vaša kosa je beživotna i ništa vam ne pomaže. To se dešava jer naša kosa postane prezasićena ostatcima raznih proizvoda koje koristimo kao i ostataka šampona. Ako ste se pronašli u ovome sljedeći put pomiješajte sodu i malo šampona i tako operite kosu. I vašoj kosi je vraćen stari sjaj.

jabukovo-sirce-za-kosu

3. Piling za tijelo

Onu istu pastu koju smo napravili za masku za lice možemo upotrijebiti i kao piling za tijelo. Čestice sode će ukoniti mrtve stanice na našoj koži i ostaviti kožu čistom, mekom i sjajnom.

piling-za-tijelo

4. Šumeće kuglice za kupku

Ukoliko ste voljenik dugih mirisnih kupki uz malo mašte je možete obogatiti. Napraviti smjesu sode i vode, tako da dobijete malo čvršću smjesu, dodati po želji aromatično ulje i jestive boje da bi nam izgledali ljepši i slađi i oblikovati po želji u razne kalupe. I vaše mirisne šumeće kuglice su spremne za upotrebu.

mirisne-kuglice2

5. Izbjeljivanje zubi

Želite li blistav osmijeh, a da ne plaćate skupe tretmane ?! Sada ga možete napraviti sami uz prirodne sastojke. Uz sodu koja ima svojstvo pilinga i limun koji svojom kiselinom uklanja mrlje na zubima. Iscijedite limun na sodu i četkicom za zube nanesite i operite zube. Nakon toga ih operite sa pastom za zube da bi otklonili ostatke sode i dobili svjež dah.

soda-bikarbona

Sve slike su preuzete sa interneta.

Da li Vi koristite sodu bikarbonu u ove svrhe ?

Lijep pozdrav! 🙂

Advertisements