large (2).jpg

Jedna od trenutno najpopularnijih tema makeup-a su četkice. Svaki dan na tržište izlaze razne četkie, različitih oblika, kao i namjene. Ali, koje su nama najpotrebnije?! Nisam profesionalac i ovo je moje mišljenje koje je zasnovano je na mom iskustvu u šminkanju. Izbor četkica sam suzila na 6 neophodnih i početnih.

LICE

1. Četka za tečni puder

brushes2.jpg

Ovo je prva četka u koju treba da investiramo. Trenutno ih imamo svakakvih oblika, zatim ravno rezane, koso rezane, kao i spužvice tj. beauty blender. Svoju četkicu izaberite prema svojim potrebama. Ukoliko ste početnik preporučujem beauty blender.

2. Četka za kameni/u prahu puder

9d415e9e1459250e48acba77a9dc6371

Ovo je opcionalna četka, jer zavisi da li vi setujete šminku ili ne. Nikako nemojte koristiti male spužvice koje najčešće dolaze uz te proizvode, jer oni pokupe previše proizvoda. Popularne kabuki četke su idealne za ovu svrhu, jer je manja i možete je ponijeti sa sobom. Ove četke su generalno velike, okrugle i pufnaste.

3. Četka za rumenilo/bronzer

Sigma F84 Dupe ELF Angled Blush Brush.JPG

Za ova dva proizvoda možete koristiti jednu četkicu.Obično su zaobljene ili koso rezane. Također, one vam mogu pomoći i u nanošenju pudera u kamenu.

OČI

4. Četkica za nanošenje sjenila

TomFordEyeContourBrushMAC239.png

Ove četkice su gušče, pljosnate i najčešće su od prirodne dlake. Ako ste do sad nanosili spužvastim aplikatorom, koji inače dođu uz sjenila, ova četkica će poboljšati vaš način nanošenja sjenila i učiniti ga lakšim.

5. Četka za blendanje sjenila

TomFordEyeShadowBlendComparisons.png

Ova četkica je neophodna i najvažnija! Ako sjenila nisu dobro izblendana, vaš makeup  ne izgleda uredan. Ona sve lijepo sjedini i nema gruboh prelaza.

6. Četkica za obrve i tuš

IMG_6342.jpg

Ovo je mala, tanka, koso rezana četkica koja je odlična za popunjavanje obrva, kao i nanošenje tuša. Također vam može pomoći i u nanošenju ruža.

Došli smo do kraja, ovo su osnovne četkice koje su vam potrebne. Nakon nabavljenih ovih četkica svoju kolekciju možete proširiti sa ostalim četkicama ukoliko to želite. 

Nadam se da vam je ovaj post pomogao u vašoj odluci oko makeup četkica.

Lijep pozdrav 🙂

Advertisements